محبوبیت خودروهای برقی در حال افزایش است و این امر به دلایل مختلفی از جمله توانایی آنها در کاهش انتشار گازهای گلخانهای و کاهش هزینههای سوخت، و همچنین تجربهی رانندگی لذتبخشی که ارائه میدهند، مربوط میشود. با این حال، با توجه به تنوع گسترده گزینههای خودروهای برقی موجود در بازار، انتخاب مناسبترین گزینه برای نیازهای شما میتواند چالشبرانگیز باشد. در این مقاله از تیران آکادمی، به بررسی موتور هیدروژنی و باتری خودرو برقی میپردازیم تا به شما کمک کنیم مدلی را که با سبک زندگی شما همخوانی دارد، انتخاب کنید.
خودروی برقی با باتری (BEV)
خودروهای برقی با باتری (BEV) تنها با استفاده از برق ذخیرهشده در باتریها کار میکنند و به همین دلیل انتشار گازهای آلاینده از طریق لولههای اگزوز را ندارند. بر خلاف خودروهای سنتی که از موتورهای بنزینی یا دیزلی استفاده میکنند، خودروهای برقی مجهز به موتورهای الکتریکی هستند که توسط باتریهای قابل شارژ تغذیه میشوند. بیشتر خودروهای برقی از باتریهای لیتیوم-یون[1] استفاده میکنند که ترکیبی بهینه از چگالی انرژی، وزن و ایمنی را ارائه میدهند. بسته به مدلهای خاص این نوع از خودروها، یک خودرو برقی کاملاً شارژ شده میتواند بردی از ۱۰۰ تا ۳۰۰ مایل را طی کند. به دلیل عدم انتشار گازهای آلاینده از لولههای اگزوز، این خودروها به عنوان خودروهای بدون آلایندگی طبقهبندی میشوند.
مزایای خودروهای برقی با باتری (BEV) نسبت به سایر انواع خودروهای برقی
- این خودروها هیچگونه آلودگی تولید نمیکنند و به همین دلیل برای محیطزیست بسیار مفید هستند.
- هزینههای عملیاتی آنها نسبت به خودروهای بنزینی و دیزلی و همچنین سایر انواع خودروهای برقی کمتر است.
- این نوع از خودروها واجد شرایط دریافت یارانههای دولتی و مشوقهای مالیاتی مختلف هستند.
- عملکرد بیصدای آنها باعث میشود که برای رانندگی به ویژه در مناطق شهری مناسب باشند.
نکاتی که قبل از خرید یک خودرو برقی با باتری (BEV) باید در نظر داشته باشید:
- قیمت خرید اولیه خودروهای برقی همچنان بالاتر از خودروهای بنزینی و دیزلی معمولی است، بنابراین برای بسیاری از افراد که به سمت انتخاب خودروهای برقی میروند، اجاره این نوع خودروها گزینهای جذاب به نظر میرسد.
- استفاده از یک شارژر آهسته ممکن است چندین ساعت طول بکشد تا باتری کاملاً شارژ شود؛ با این حال، میتوانید این فرآیند را با شارژ شبانه هنگامی که هزینههای انرژی کمتر است، بهینه کنید. در مقابل، شارژرهای سریع میتوانند باتری خودرو را در مدتزمانی کوتاه تا ۳۰ دقیقه در مواقعای که عجله دارید شارژ کنند.
- تنوع خودروهای برقی (EV) در مقایسه با خودروهای بنزینی سنتی محدود است؛ با این حال، این وضعیت در حال تغییر است و با ورود بیشتر تولیدکنندگان به بازار، شاهد معرفی مدلهای نوآورانهای خواهیم بود که در سالهای آینده عرضه خواهند شد. امروزه، برای هر نوع راننده یک خودرو برقی در دسترس است و تمامی شرکتهای خودروساز برتر به تولید مدلهای برقی متعهد شدهاند. با توجه به این نکات، افق پیش روی خودروهای برقی امیدوارکننده است!
خودروهای هیبریدی شارژی (PHEV)
خودروهای هیبریدی شارژی (PHEV) شباهتهایی با خودروهای برقی تمام باتری (BEV) دارند، اما به علاوهی یک موتور بنزینی یا دیزلی برای افزایش برد رانندگی خود، طراحی شدهاند. زمانی که باتری به پایان میرسد، یک خودرو هیبریدی شارژی میتواند بهطور یکپارچه به موتور سنتی خود تغییر وضعیت دهد، مشابه با خودروهای هیبریدی معمولی. تفاوت کلیدی در این است که خودرو هیبریدی شارژی میتواند با اتصال به پریز برق شارژ شود، در حالی که هیبریدهای معمولی این قابلیت را ندارند. خودرو هیبریدی شارژی این مزیت را فراهم میآورد که برای سفرهای کوتاه از انرژی برق استفاده کند و برای مسافتهای طولانیتر به موتور سنتی تکیه کند.
مزایای خودروهای برقی هیبریدی شارژی (PHEV)
- آنها قادرند فراتر از خودروهای برقی با باتری (BEV) مسافت طی کنند زیرا میتوانند پس از پایان باتری به موتور بنزینی یا دیزلی خود بازگردند. با این حال، میزان آلایندگی صفر آنها زمانی که تنها با قدرت باتری عمل میکنند بهطور قابل توجهی کمتر از یک خودرو برقی با باتری است.
- بسته به برند و مدل خاص، ممکن است خودروهای برقی هیبریدی شارژی نسبت به خودروهای بنزینی یا دیزلی سنتی، انتشار CO2 کمتری داشته باشند، هرچند این موضوع به طور کلی برای تمامی خودروهای بازار، صادق نیست.
معایب خودروهای برقی هیبریدی شارژی (PHEV)
- اگازهای آلاینده همچنان توسط موتورهای بنزینی یا دیزلی تولید میشود، به این معنی که خودروهای برقی هیبریدی شارژی به اندازه خودروهای برقی با باتری (BEV) از نظر زیستمحیطی مناسب نیستند.
- قیمت خرید این خودروها ممکن است در مقایسه با خودروهای سنتی بالاتر باشد.
- کارایی کلی خودرو تحت تأثیر وزن باتریها و موتورها قرار دارد.
- ظرفیت مخزن سوخت آنها کمتر از خودروهای سنتی است که این به این معنی است که در سفرهای طولانی نیاز به سوختگیریهای مکرر را داشته باشند.
خودروهای برقی هیبریدی (HEV)
خودروهای برقی هیبریدی (HEV) از هر دو موتور بنزینی یا دیزلی و موتور برقی استفاده میکنند. موتور برقی با ارائه قدرت اضافی در هنگام شتابگیری، سبقت یا پیمایش شیبها، به موتور بنزینی یا دیزلی کمک میکند. به این ترتیب، خودروهای برقی هیبریدی معمولاً سوخت کمتری نسبت به خودروهای بنزینی یا دیزلی سنتی مصرف میکنند و در چرخه آزمایش [2]WLTP، انتشار CO2 کمتری دارند. با این حال، این ممکن است شرایط واقعی رانندگی مانند خودروهای سنتی را بازتاب نکنند.
مزایای خودروهای برقی هیبریدی (HEV)
- آنها کارایی کمی بالاتر از خودروهای بنزینی یا دیزلی سنتی را نشان میدهند، که منجر به کاهش مصرف سوخت و انتشار کمتر دیاکسید کربن میشود.
- برخی از خودروها مجهز به سیستم ترمز بازیافتی هستند که به باتریها اجازه میدهد هنگام استفاده از ترمز، شارژ شوند. این ویژگی در هر دو نوع خودروهای برقی با باتری (BEV) و خودروهای برقی هیبریدی شارژی (PHEV) دیده میشود.
- آنها از نظر قیمت خرید نسبت به خودروهای برقی با باتری (BEV) و خودروهای برقی هیبریدی شارژی (PHEV) مقرون به صرفهتر هستند.
معایب خودروهای برقی هیبریدی (HEV)
- در سفرهای طولانی، کارایی آنها ممکن است کاهش یابد زیرا موتور برقی عمدتاً برای پشتیبانی از موتور بنزینی یا دیزلی عمل میکند.
- باتری توسط موتور بنزینی یا دیزلی شارژ میشود که یکی از کمکاراترین روشهای تولید برق است و نمیتوان آن را از طریق اتصال به پریز برق شارژ کرد.
- برد الکتریکی بهطور قابل توجهی محدود است زیرا باتری تنها موتور برقی را تأمین میکند و امکان حرکت مستقل خودرو را فراهم نمیآورد.
- پیشبینی میشود بیشتر خودروهای هیبریدی جدید تا سال ۲۰۳۲ در دسترس خرید قرار بگیرند، زیرا فروش خودروهای جدید دیزلی و بنزینی تا آن زمان به پایان خواهد رسید.
خودروهای برقی هیبریدی ملایم (MHEV)
خودروهای برقی هیبریدی ملایم (MHEV) شباهتهایی با خودروهای هیبریدی (HEV) دارند؛ اما موتور برقی در خودروهای برقی هیبریدی ملایم قدرت کمتری دارد و نمیتواند بهطور مستقل خودرو را به حرکت درآورد. علاوه بر این، باتری نیز کوچکتر است زیرا فقط برای تأمین انرژی موتور برقی طراحی شده و برای تأمین انرژی کل خودرو در نظر گرفته نشده است.
مزایای خودروهای برقی هیبریدی ملایم (MHEV)
- آنها از نظر قیمت خرید نسبت به خودروهای هیبریدی (HEV) و خودروهای برقی تمام باتری (BEV) مقرون به صرفهتر هستند.
- آنها بهبود بهتری در کارایی مصرف سوخت نسبت به خودروهای بنزینی یا دیزلی سنتی ارائه میدهند.
معایب خودروهای برقی هیبریدی ملایم (MHEV)
- آنها به عنوان خودروهای هیبریدی واقعی محسوب نمیشوند زیرا موتور برقی قادر به حرکت دادن خودرو بهطور مستقل نیست.
- آنها به اندازه خودروهای هیبریدی (HEV) یا خودروهای برقی تمام باتری (BEV) در بهبود کارایی سوخت مزیت زیادی ندارند.
خودروی برقی با برد افزاینده (RE-EV)
خودروهای برقی با برد افزاینده (RE-EV) از جنبههای زیادی مشابه خودروهای برقی تمام باتری (BEV) هستند؛ با این حال، آنها مجهز به یک موتور بنزینی یا دیزلی کوچک هستند که وظیفهاش تولید برق برای افزایش برد خودرو است. این موتور به چرخها متصل نیست و قدرتی به خود خودرو انتقال نمیدهد؛ تنها عملکرد آن شارژ باتری است.
مزایای خودروهای برقی با برد افزاینده (RE-EV)
- در سفرهای طولانی، خودروهای برقی با برد افزاینده (RE-EV) کارایی بیشتری نسبت به خودروهای هیبریدی (HEV) نشان میدهند، زیرا موتور برقی برای حرکت دادن خودرو به کار میرود و فقط برای پشتیبانی از موتور بنزینی یا دیزلی استفاده نمیشود.
- این فناوری نوآورانه به موتور این امکان را میدهد که فقط برای تولید برق عمل کند و به این ترتیب برد باتری الکتریکی را افزایش میدهد.
معایب خودروهای برقی با برد افزاینده (RE-EV)
- گزینههای انتخابی این خودروها نسبتاً محدود است.
- وزن موتور این خودروها تأثیر زیادی بر کارایی کلی خودرو دارد.
خودروی هیدروژنی (FCEV)
خودروهای برقی با سلول سوختی (FCEV) که بهطور رایج به نام خودروهای هیدروژنی شناخته میشوند، با استفاده از سلول سوختی هیدروژنی عمل میکنند. این فناوری شامل واکنش هیدروژن با اکسیژن موجود در جو برای تولید برق است که سپس موتور برقی را به حرکت در میآورد. در گذشته، بسیاری از تولیدکنندگان معتقد بودند که هیدروژن راهحل اصلی در حمل و نقل خواهد بود؛ اما در حال حاضر، تمامی شرکتهای بزرگ خودروسازی با سرعت و سرمایهگذاری بیشتری به توسعه خودروهای برقی با باتری (BEV) میپردازند و نسبت به خودروهای هیدروژنی پیشرفت بیشتری دارند.
مزایای خودرویهای هیدروژنی (FCEV)
- آنها هیچگونه آلایندهای تولید نمیکنند و بخار آب تنها محصول جانبی واکنش در این خودروها میباشد.
- فرآیند سوختگیری شبیه به خودروهای بنزینی یا دیزلی است، که این امر آن را هم ساده و هم کارآمد میسازد.
- برد عالی! برد خوب این نوع از خودروها قابل مقایسه با برد یک خودرو برقی است.
معایب خودرویهای هیدروژنی (FCEV)
- هزینه بالای فناوری استفاده شده در این خودروها به قیمتهای بالای آنها افزوده است.
- در سراسر بریتانیا تنها ۱۴ ایستگاه سوختگیری هیدروژنی وجود دارد، که این امر احتمالاً به این معنی است که برای سوختگیری باید مسیر رانندگی خود را تغییر دهید تا یکی از آنها را پیدا کنید. علاوه بر این، هیچ تضمینی وجود ندارد که بتوانید به مقصد مورد نظر خود برسید.
آیا آمادهاید که خودرو خود را به یک خودروی برقی تبدیل کنید؟ برنامهی صرفهجویی در هزینهها برای خودروهای برقی ما فرآیند را ساده میکند و صرفهجویی در هزینههای خودرو و مالیاتها برای یک خودروی برقی نو را فراهم میآورد. علاوه بر این، اگر ترجیح میدهید که این خودروها را اجاره کنید، این گزینه نیز در دسترس است. انتخاب گستردهای از خودروهای برقی را بررسی کنید تا گزینهی مناسب برای نیازهای خود را پیدا کنید. اگر سوالی دارید، تیم متخصص ما آماده است تا به شما کمک کند، بنابراین لطفاً با ما تماس بگیرید.
انواع خودرو برقی
- خودروی برقی تمام باتری (BEV)
یک خودروی برقی که تنها با برق کار میکند به عنوان "خودروی کاملاً برقی" یا ۱۰۰ درصد برقی شناخته میشود. این نوع خودرو با استفاده از منبع انرژی خارجی، مانند ایستگاه شارژ، شارژ میشود. بهطور قابل توجهی، این خودروها هیچگونه آلایندهای از لولههای خروجی تولید نمیکنند. بهطور معمول، خودروهای برقی تمام باتری میتوانند برد رانندگی عملیاتی تقریباً ۲۲۰ مایل را با یک بار شارژ کامل به دست آورند.
- خودروی برقی هیبریدی شارژی (PHEV)
این نوع از خودرو مجهز به یک باتری، یک موتور برقی و یک موتور احتراقی (ICE) است. این خودرو میتواند با استفاده از موتور احتراقی، موتور برقی، یا ترکیبی از هر دو عمل کند و از یک منبع انرژی خارجی نیز شارژ شود. خودروهای برقی هیبریدی شارژی (PHEV) معمولاً برد الکتریکی خالصی، تا ۵۰ مایل را ارائه میدهند. پس از تمام شدن شارژ باتری الکتریکی، خودرو میتواند به کار خود در حالت هیبریدی ادامه دهد و محدودیت برد را از بین ببرد. با این حال، ممکن است در این نوع خودروها زمانی که بهطور منظم شارژ نشوند، هزینههای عملیاتی بالاتری نسبت به خودروهای بنزینی یا دیزلی سنتی داشته باشند.
- خودروی برقی با برد افزاینده (E-REV)
این دسته شامل نوعی از هیبریدهای شارژی به نام E-REV است. یک E-REV ترکیبی از باتری، موتور برقی و یک ژنراتور بنزینی یا دیزلی کوچک است. موتور برقی مسئول حرکت چرخها است، در حالی که موتور احتراقی (ICE) وقتی که شارژ باتری کم میشود، بهعنوان ژنراتور عمل میکند. برد رانندگی این خودروها معمولاً بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ مایل است.
مزایای خودروهای برقی
اگرچه قیمت خرید اولیه یک خودروی برقی یا هیبریدی شارژی ممکن است بالا باشد، اما این هزینه معمولاً با کاهش هزینههای عملیاتی جبران میشود. خودروهای برقی مزایای صرفهجویی متعددی ارائه میدهند، از جمله:
- یک بار شارژ کامل در یک خودروی برقی معمولاً بردی حدود ۲۲۰ مایل برای رانندگی را فراهم میکند و هزینه آن، وقتی که در خانه شارژ شود، تقریباً ۲۳ پوند است. در مقابل، رانندگی همان مسافت با یک خودرو بنزینی یا دیزلی هزینه سوختی حدود ۴۱ پوند دارد که میتواند سه تا چهار برابر بیشتر از هزینه شارژ خودروی برقی باشد. بیشترین صرفهجویی زمانی تحقق مییابد که مالکان، خودروهای برقی را در خانه شارژ کنند و از نرخهای برق شبانه ارزانتر بهرهبرداری کنند.
- خودروهای برقی معمولاً تعداد قطعات مکانیکی کمتری نسبت به خودروهای سنتی دارند که منجر به کاهش هزینههای سرویس و نگهداری میشود.
- در حال حاضر مالیات بر خودرو (VED) کاهش یافته یا حذف شده است. اما از سال ۲۰۲۵ به بعد، خودروهای برقی نیز مشمول هزینههای مالیات بر خودرو خواهند شد. نرخ ابتدایی برای خودروهای برقی ۱۰ پوند باقی خواهد ماند، در حالی که این نرخ برای خودروهای بنزینی یا دیزلی در بازه ۱۲۰ تا ۹۴۵ پوند قرار دارد. پس از سال اول، تمامی خودروها مشمول هزینه سالانه یکنواختی آن هم به میزان ۱۶۵ پوند خواهند بود.
- خودروهایی که هیچگونه آلایندهای تولید نمیکنند، بهویژه آنهایی که خروجی CO2 آنها صفر گرم در کیلومتر است، واجد شرایط دریافت تخفیف خودروهای پاک خواهند بود که تا دسامبر ۲۰۲۵ ارائه میشود. خودروهای دیگر، صرفنظر از سطح آلایندههای آنها، مشمول هزینه ترافیک میشوند.
- خودروهای هیبریدی شارژی با آلایندههای کمتر یا صفر، احتمالاً هزینههای کمتری در مناطق هوای پاک که در حال ایجاد در سراسر بریتانیا هستند، از جمله منطقه انتشار فوقالعاده پایین لندن (ULEZ)، متحمل خواهند شد.
- پارکینگ رایگان برای خودروهای برقی در شهرها و شهرستانهای مختلف در دسترس است.
اگر سوالات بیشتری در مورد مزایای خودروهای برقی (EV) دارید، ما به شما پیشنهاد میکنیم که به بخش سوالات متداول در مورد تعامل با EVs مراجعه کنید که به هدف پاسخگویی به بسیاری از سوالات شما تهیه شده و شامل لینکهایی برای اطلاعات بیشتر است. علاوه بر این، ما یک نمودار جریان EV ایجاد کردهایم تا در فرآیند تصمیمگیری کمک کند و پیشنهادات ارزشمندی برای کسانی که در نظر دارند یا نسبت به انتخاب یک EV برای خرید بعدی خود مطمئن نیستند، ارائه دهد.
رتبهبندی جامع تمامی خودروهای برقی موجود در سال ۲۰۲۴ بر اساس بُرد آنها.
در حال حاضر، ایالات متحده بیش از ۴۰ خودروی برقی از جمله خودروهای سواری، کامیونها و شاسیبلندها را ارائه میدهد که بالاترین تعداد موجود تا به امروز است. ما فهرستی جامع از این مدلها همراه با بُرد هر یک با یک بار شارژ راگردآوری کردهایم.
لوسید ایر ۲۰۲۳. برد: ۸۳۰ کیلومتر
تسلا مدل S ۲۰۲۳. برد: ۶۵۱ کیلومتر
هیوندای آیونیک ۶ مدل ۲۰۲۳. برد: ۵۸۰ کیلومتر
تسلا مدل ۳ ۲۰۲۳. برد: ۵۷۶ کیلومتر
مرسدس بنز EQS مدل ۲۰۲۳. برد: ۵۶۳ کیلومتر
تسلا مدل X ۲۰۲۳. برد: ۵۵۹ کیلومتر
تسلا مدل Y مدل ۲۰۲۳. برد: ۵۳۰ کیلومتر
جیامسی هاموی EV پیکاپ و شاسیبلند مدل ۲۰۲۳. برد: ۵۲۹ کیلومتر
اگر در حال بررسی خرید یک خودروی برقی (EV) هستید، احتمالاً به برد مسافتی که خودرو میتواند با یک بار شارژ طی کند، فکر کردهاید—یعنی مسافتی که خودروی برقی قبل از نیاز به شارژ مجدد میتواند طی کند. این عامل برای تعیین اینکه آیا یک خودروی برقی با نیازهای روزمره شما همخوانی دارد، بسیار مهم است. اگرچه برد مسافتی تنها معیار مهم نیست و عواملی مانند سرعت شارژ، قابلیت اطمینان، مقرونبهصرفه بودن و ایمنی نیز در انتخاب این خودروها نقش دارند، بسیاری از افراد برد قابل حرکت با یک شارژ را بهعنوان اولویت اصلی خود برای خرید این نوع خودروها، میدانند. اگر به دنبال این اطلاعات هستید، در جای درستی قرار دارید. ما یک فهرست جامع از تمام خودروهای برقی موجود تهیه کردهایم و آنها را بر اساس برد تخمینی [3]EPA (سازمان حفاظت محیطزیست ایالات متحده) رتبهبندی کردهایم. تمامی جزئیات را میتوانید در ادامه مشاهده کنید و بررسی کنید.
توضیح سردبیر: این مجموعه فقط شامل خودروهایی است که گواهینامه از آژانس حفاظت محیطزیست ایالات متحده (EPA) دریافت کردهاند. در حالی که ممکن است خودروهای برقی دیگری نیز در رسانهها معرفی شده باشند، آنها تا زمانی که برای فروش در ایالات متحده آماده نباشند و رتبهبندی برد رسمی EPA نداشته باشند، در این لیست گنجانده نخواهند شد. علاوه بر این، تمام قیمتهای ذکر شده شامل هزینههای تمام شده هستند، اگرچه ممکن است شامل مشوقها یا اعتبارهای مالیاتی بالقوه نباشند.
[1] lithium-ion batteries
[2] Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure
[3] Agency Environmental Protection
دیدگاه خود را بنویسید