سیستمهای کنترل در خودروهای خودران باید با دقت بالایی تصمیماتی مشابه یا حتی بهتر از انسان اتخاذ کنند تا از بروز هر گونه حادثه جلوگیری کنند. در این مقاله از تیران آکادمی، بهطور جامع به سیستمهای کنترل و تصمیمگیری در خودروهای خودران پرداخته و به بررسی معماریها، الگوریتمها و چالشهای اصلی این سیستمها میپردازیم.
موقعیتیابی یا (Localization) از جمله موضوعات چالشبرانگیز در توسعه خودروهای خودران است. استفاده از حسگرها و الگوریتمهای پیچیده و فناوریهای نوین، امکان ایجاد نقشههای دقیق و تعیین موقعیت خودروها را فراهم کرده است. موقعیتیابی در خودروهای خودران ساز و کار نوینی دارد، این امکان را میدهد تا خودرو مسیر خود را تعیین کرده و از خطرات اجتناب کنند. در این مقاله از تیران آکادمی در این باره بیشتر بخوانید.
در سالهای اخیر و با قدرت گرفتن ایده خودروهای خودران از سوی بهترین شرکتهای خودروسازی در جهان، تولید ایده خودروهای برقی رو به پیشرفت و توسعه است. هدف سازندگان خودروهای الکتریکی، این است که تا جای ممکن دخالت انسانی را حذف کنند و با توجه به پردازش اطلاعاتی که از سنسورها وسیستمهای کنترل میگیرند، بتوانند سرعت خودرو را کاهش یا افزایش بدهند یا در صورت خطر، خودرو را کاملا متوقف کنند. اما سطوح مختلف رانندگی با خودروهای خودران کدامند؟ چه کاربردی دارند و چگونه تقسیمبندی میشوند؟
تا همین چند سال پیش هیچکس فکرش را نمیکرد روزی خودروهایی وارد بازار شوند که بتوانند جای انسان را بگیرند. از همان ابتدای اختراع چرخ و ماشینهای اولیه رویای داشتن ماشین خودران، همیشه در ذهن بشر بود تا اینکه صنعت خودروی مدرن در جهت تحقق این رویای بشر قدم برداشت و امروزه خودرو خودران، به عنوان یکی از مهمترین نوآوریهای صنعت خودروسازی و تکنولوژی، در سالهای اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده. این خودروها با استفاده از فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، سنسورها و سیستمهای ناوبری دقیق، قادر به رانندگی بدون نیاز به انسان هستند. در این فصل از تیران آکادمی، به تعریف، تاریخچه و مبانی خودرو خودران پرداخته و به بررسی نمونههای برجسته و فناوریهای مورد استفاده در این حوزه میپردازیم.